Музикално оборудване и сценични костюми купува общината по проект със Сърбия

Монтана и Медиана правят втори проект за културен туризъм

Музикално оборудване и сценични костюми купува общината по проект със Сърбия

Община Монтана започва нов проект в сферата на културния туризъм със сръбската община Медиана, Ниш. Кметовете на двата града Златко Живков и Небойша Костич представиха днес какво ще  бъде направено през следващите 12 месеца.

Община Монтана има добър опит от 15 проекта, изпълнени по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, заяви Живков. Той припомни, че Медиана е една от трите сръбски общини, партньори на Монтана. Настоящият  проект, с името  „Танцуваме и играем заедно”, е насочен към младите хора, културното им  развитие и възможностите им  да създават изкуство.

Двете общини са работили заедно и по-друг проект за трансгранично сътрудничество, чрез който в Монтана бе закупена сцена за концерти на открито.  През следващата година ще бъде създадена мрежа „Младите творци за устойчиво развитие” и разработена уеб платформа за взаимодействие между различни артисти.

Ще се организират  съвместни изяви и форуми за изкуство и култура. Ще бъде закупено музикално оборудване и сценични костюми за танцови състави от двата града. Стойността на проекта е 146 хиляди евро, които Монтана и Медиана ще разделят за изпълнение на предвидените  дейности.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.