Днес ще се задържи облачно и дъждовно

Дъжд и облаци във вторник над региона

Днес ще се задържи облачно и дъждовно. Значителни количества ще има на много места в югоизточните райони. В Дунавската равнина ще продължи да преръмява. Около обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, в Източна България – временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, на места в Северна България ще са по-ниски.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температура на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 26.11.2019 слънцето ще изгрее в 07:31 часа и ще залезе в 16:56 часа. Продължителност на деня 9:25 часа.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.