Земетресение в Албания разлюля и Монтана

Трусът е усетен и по високите части в Монтана, Враца, Благоевград и София

Земетресение е усетено в Монтана

Мощно земетресение от 6.4 по скалата на Рихтер удари адриатическото крайбрежие на Албания. Епицентърът на земетресението бил в морето, близо до пристанищния град Дуръс, на дълбочина 10 километра.

Земетресението е било на дълбочина 20 км и се е случило около 4 часа сутринта. Няколко сгради са се срутили заради труса. Има информация за сериозни разрушения – паднали стени, напукани сгради и покриви. На много места е спрял и токът.

Земетресението е усетено и по високите етажи на Монтана, Враца, София и Благоевград.

Жителите на Дуръс и на столицата Тирана, която се намира на около 35 километра от епицентъра са излезли панически по улиците. Последвали са и десетки вторични трусове.

Около 10 души от Дуръс са затрупани под рухнал 6-етажен жилищен блок, построен през 1994 година. Граждани са се обадили за помощ, но още не е започнала спасителна операция. Поне 14 души са останали под останките. Нито един не е в тежко състояние.

Няма данни за пострадали българи при земетресението, съобщават от Mинистерство на външните работи. В посолството ни в Тирана е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.