Нов удар на ИАРА в язовир Огоста (СНИМКИ)

Нов удар на ИАРА в язовир Огоста

Инспектори на ИАРА задържаха за пореден път бракониер в язовир „Огоста“ при нощна акция късно снощи.

На 26.11 при извършена проверка на Язовир Огоста инспектори на ИАРА Монтана наблюдават лицето А.А. от град Монтана да извършва незаконен стопански риболов. Същият е системен нарушител на Закона за рибарство и аквакултури. При организираната съвместна акция на ИАРА и РУ Монтана за задържане, бракониерът бяга с лодка във водата. Лицето е системен нарушител на Закона за рибарство и аквакултури.

Нов удар на ИАРА в язовир Огоста

Предприети са действия за издирване и довеждане, за да му бъде предявена административно наказателна отговорност за нарушения по чл.17 и чл.88 от Закона за рибарство и аквакултури.

Хрилните мрежи са конфискувани, а рибата около 30кг. от вид бяла риба, каракуда и платика са върнати обратно във водата.

Нов удар на ИАРА в язовир Огоста

„Няма да допуснем търговия с крадена риба около Никулден и ще пресечем всички опити за бърза печалба на бракониерите. Имаме необходимите лостове, опит и ресурси, за да се справим. Имаме съдействие от полицейските управления, БАБХ, доброволчески риболовни организации и граждани. Служителите са на разположение 24 часа в денонощието. При нередности веднага сигнализирайте на тел 112.“, каза Валери Спасов от на ИАРА в Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.