Коледната елха в Монтана грейва с песни и танци (Програма)

Коледната елха в Монтана грейва с песни и танци

Светлините на коледната елха в Монтана ще блеснат на 2 декември в 17:30 часа. За 18-ти път тази празнична традиция ще събере на площад „Жеравица” малки и големи. С послание към тях ще се обърне кметът Златко Живков. Той ще запали символично светещите гирлянди по време концерта на Общински младежки дом.

В тазгодишната празничната програма ще вземат участие представителен танцов ансамбъл „Младост”, певческа група „Пъстренец Jr.”, Мажоретен състав и танцова формация „Dance Machine”. С тематични песни и танци те ще доближат публиката до топлината и красотата на предстоящите светли празници. Към даровитите деца от Младежкия дом ще се присъединят и възпитаниците на Пенка Цветкова от вокална група „Каприз” при I ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Запалването на светлините на Коледната елха е едно от най-очакваните от малките граждани на Монтана събитие. То дава началото на коледните и новогодишните празници, чиито културен календар е наситен със събития. Освен началото им, в празничния понеделник Монтана ще чества и 128 г. от обявяването градския си статут.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.