Италианец нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана

Италианец нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана

Колоритен подарък в знак на бъдещото сътрудничество направиха новите италианските приятели на Монтана. Четиричленната делегация от Италия, водена от кмета Олива, гостува в Монтана по повод празника на 128-годишнината от второто обявяване на градски статут.

Те доведоха със себе си  международно известният си графит майстор Микеле Вубик. Талантливият ърбан артист нарисува  свои проект върху фасадата на детската млечна кухня в града.

Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Алпиняно –Италия, Андреа Олива подписаха и меморандум за сътрудничество. Двете общини ще работят заедно в сферата на местното икономическо развитие, на околната среда, на инфраструктурата, за развитието на човешките ресурси, на туризма и културата.

Италианец нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана

По време на визитата гостите ще посетят туристически и културни забележителности в региона и ще участват в благотворителния коледен базар на дневния дом за деца и младежи с интелектуални и физически затруднения.

Кметът Златко Живков подари на своя колега Андреа Олива картина пейзаж от родното село на Йордан  Радичков Калиманица. Неин  автор е художникът Господин Господинов –  Джони от Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.