Доброволци в действие при учение по време на наводнение (СНИМКИ)

Демонстрация по повод на Международния ден на доброволеца – 5-ти декември

Код

Регионална  дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана съвместно с доброволците от ДФ „Огоста 2013” към община Монтана, организираха демонстрация на полигона на регионалната дирекция  в  Монтана по повод Международния ден на доброволеца.

На полигона днес се проиграха дейности по изграждане на диги, спасяване на хора при наводнение от жилищна сграда и автомобил. Доброволците показаха уменията си за действия при ЖП и автомобилна катастрофа с последващ пожар.  

На територията на област Монтана са регистрирани 10 доброволни формирования по пожарна безопасност и защита на населението към общините, като общия брой на доброволците е 118. В процес на изграждане е доброволното формирование към община Лом.

                

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР съвместно Националната асоциация на доброволците в Република България организира по повод Международния ден на доброволеца конкурс в три катагории: „Награда на публиката 2019 г.”, „Доброволно формирование на 2019 г.”  и „Личност на  2019 г.”.

Крайният срок за изпращане на кандидатурите е 20.12.2019 г. на e-mail: asociaciadf@navrb.bg. Победителите ще бъдат обявени на 20.01.2020 г., а награждаването ще се проведе по време на ежегодния конкурс „Пожарникар на годината”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.