Ученици от Вършец учат други на добри дела (СНИМКИ)

Месец на доброволчеството в СУ „Иван Вазов“ – град Вършец

Ученици от Вършец учат други на добри дела

Последният месец на 2019 донесе изненади, емоции и признание за труда на доброволките на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец.

Клуб „Доброворци“ е сред номинираните организации в националния конкурс на НАРД и Фондация „Лале“ – „Доброволческа инициатива“ 2019. Двадесетте момичета от шести до дванадесети клас реализират множество дейности с хуманитарна и екологична насоченост, които се провеждат през цялата година.

Лична победа постигнаха и девойките Люси Йонина и Ванеса Василева, класирани на трето и пето място в ежегодната надпревара за доброволец на годината, организирана от Министерство на младежта и спорта под надслов „Мисията доброволец – (не)възможна“.

В състезанието първите пет получават грамота и почетен плакет, които им бяха връчени от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов на официална церемония в зала „Джон Атанасов“ – град София.

5 декември – Международен ден на доброволеца беше тържествено отбелязан в училището с празничен концерт и обръщение към специалните гости – сем. Тара и Адам Стюард от Сhristmas appeal for Вulgaria, Таня Станчева и Росен Събев. Те осигуриха 150 коледни подаръка за учениците в неравностойно положение, както и за децата от ДГ „Слънце“ в квартал „Заножене“ със съдействието на кметския наместник и добротворката Сандрина Иванова.

Добрите дела на младите хора не свършват дотук – предстои провеждане на традиционните коледни благотворителни базар и концерт, организирани от единадесетокласниците и абитуриентите.

Празничният дух е в една дума, която се чете в очите – обич. В убеждението, че на първо място сме човеци, а след това всичко останало. Това е ключът, който намираме и в думите на Люси: „Гордея се с делата на малката ни сплотена общност, дори ако става дума просто да осигурим топли дрехи или обувки, да поговорим с някого за проблемите му, да го подкрепим в труден момент. Най-важното за мен е вътрешното удовлетворение, че сме полезни, защото никой не може да направи всичко, но всеки може да направи по нещо.“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.