Георги Марков представи книгата си „Феноменът Орбън“ в Монтана

Георги Марков бе гост в Монтана за беседа и премиера на книгата си "Феноменът Виктор Орбън"


Георги Марков представи пред монтанската публика книгата си „Феноменът Виктор Орбан“. Той бе в Монтана по покана на народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Димова.

Книгата му излезе в началото на септември, но вече направи истински фурор и запали любопитството на десетки, защо народният представител нарича Орбан феномен, и защо политиката му прави чудеса. Марков даде и специално интервю за „Монтана 24“, което може да изгледате във видето.

Събитието се състоя в заседателната залата на Младежки дом – Монтана, където специални гости бяха кмета на Монтана Златко Живков, областният управител Росен Белчев, кмета на община Вършец Иван Лазаров, кмета на община Якимово Георги Георгиев, председателите на ОС на всички общини в област Монтана и много граждани на Монтана.

Организираната беседа с народния представител Георги Марков премина под наслов: „30 години демокрация“.

Ирена Димова сподели с присъстващите: “С огромно удоволствие тази вечер бях домакин на представянето на книгата на колегата народен представител от ПП ГЕРБ Георги Марков “ Феноменът Виктор Орбан “ в гр. Монтана.“

Книгата е посветена на унгарския премиер и представя целия му професионален път като политик и лидер на партия „Фидес „. Радвам се, че се получи оживена дискусия, защото Георги Марков е една от най-знаковите политически фигури на прехода в България и по време на изказването си разказа много интересни истории, с които направи ретроспекция на свалянето на тоталитарния режим в страната ни и установяването на демократично управление. Искам да му благодаря, че прие моята покана да гостува в Монтана и му пожелавам да продължи да създава такива стойностни книги, които анализират важни политически субекти и събития от България и Европа“, заяви Димова.

Книгата „Феноменът Виктор Орбън“ показва един действащ министър-председател и неговата политическа дейност, която обхваща периода от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г, уточни авторът.

Виктор Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. Днес той е човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.