Осъдиха пиян водач на една година и два месеца затвор

В Лом пият и шофират, полицаите на крак

Районен съд – Монтана потвърди наказание от една година и два месеца затвор за шофиране  с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда. 

На 26 август 2019 г. в град  Монтана служители на МВР установили, че 53 годишен мъж управлявал  товарен автомобил ,,Мерцедес“  с концентрация на алкохол 2.12 промила, установени с техническо средство. Д. В. К.  вече е осъждан от Районен съд – Плевен през 2015 г. с влязла в сила  присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила. 

Пред съда подсъдимият се е признал за виновен и се е съгласил да изтърпи „Лишаване от свобода” от   една година и два месеца при първоначален строг режим, както и наказание „Глоба“ в размер на 500.00  лева в полза на държавата. Съдът е лишил Д. В. К. от право да управлява МПС за срок от една година, считано от датата на отнемане на свидетелството му за управление. 

Тъй като преди извършването на  настоящето деяние обаче подсъдимият Д. В. К. е бил осъден през септември 2019 г. от Районен съд – Плевен отново за шофиране под въздействието на голямо количество алкохол на “Лишаване от свобода“ за срок от една година, както и му е наложена глоба  от 500 лева, съдът групира двете наказания и определи едно общо до размера на най-тежкото от тях, а именно – една година и два месеца “Лишаване от свобода“, което да се изтърпи ефективно при първоначален строг режим, една година лишаване от право да управлява МПС и 500 лева глоба.  

Подсъдимият е многократно осъждан за престъпления от общ характер – 7 пъти, от които 4 пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата,  съдът е решил, че определеното общо наказание „Лишаване от свобода“ следва да бъде увеличено с още три месеца  или общо да изтърпи една година и пет месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.