В Лом пият и шофират, полицаите на крак

В Лом пият и шофират, полицаите на крак

На 16.12.19 г. около 00,15 ч. на ул.“Пристанищна“, в района на пътен възел „Надлеза“, в гр. Лом е спрян за полицейска проверка от служители на пътен контрол при РУ Лом лек автомобил „Опел Вектра“ с монтанска регистрация, собственост и управляван от 38-годишен неправоспособен водач от с. Аспарухово.

При извършената проверка с техническо средство „алкотест 7510“ са отчетени 1,20 промила концентрация на алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническо средство. Съставени са му 2 акта по ЗДвП. Работа по случая продължава РУ Лом.

На 15.12.2019 г. около 02,00 ч. на ул. „Пристанищна“ в гр. Лом е спрян за проверка лек автомобил „БМВ Х5“ с монтанска регистрация, управляван от 36-годишен водач от с. Трайково.

При извършената проверка с техническо средство „алкотест“7510“ е установено, че водачът управлява под въздействието на алкохол в размер на 2,18 промила в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за мед.изследване, като той не приел показанията на техническото средство и направил кръвна проба за изследване. По случая е образуван заявителски материал. Съставен е акт за нарушение на ЗДвП. Водачът е задържан за 24 часа в РУ Лом.

При друга проверка, на 15.12.2019 г. около 21,10 ч. на ул. „Пристанищна“, в района на пътен възел „Надлеза“, в гр. Лом служители на РУ Лом спират за проверка мотоциклет „Пиаджио“, без поставена регистрационна табела, управляван от 28-годишен неправоспособен водач от гр. Лом.

При извършената проверка с техническо средство „алкотест 7510“ са отчетени 0,85 промила алкохол в издишаният от водача въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническо средство и не е направил кръвна проба.

При извършената допълнителна проверка е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. На водача са съставени 4 акта по ЗДвП и акт по ЗБЛД. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК в РУ Лом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.