Крадец на оръжие и боеприпаси влиза в затвора за две години

Крадец на оръжие и боеприпаси влиза в затвора за две години

Районен съд – Лом одобри споразумение между служебния защитник на подсъдимия Г.М.Г. и Районна прокуратура – Лом за наказание две години „Лишаване от свобода“ за кражба на четири пушки, пистолет и голямо количество боеприпаси за тях.

26 годишният Г. М. Г.  осъждан, със средно образование и безработен, който  се намира в Затвора във Враца, се призна за виновен, че в нощта на 3 срещу 4 февруари 2019 г. в село Медковец при условията на опасен рецидив чрез разрушаване на преграда – взломяване на прозорец, и чрез използване на техническо средство – отвертка, е отнел чужди движими вещи – една полуавтоматична карабина кал. 7.62 х 39, с монтиран оптически мерник,заедно с три пълнителя, една пушка марка и модел „CZ 452-2E ZKM“,  кал. 22LR, с пълнител и монтиран оптически мерник, една пушка марка и модел „IZH-18MH“, кал. 30-06, една пушка марка „TOZ – 87 – 03 Magnum“, кал.12, един пневматичен пистолет „GRIZZLY“ и 502 броя боеприпаси от различни модели и калибри, всичко на обща стойност 2356,30 лева, от владението и без съгласието на Т. И. И. от същото село с намерение противозаконно да ги присвои.

За незаконното държане на откраднатото оръжие и боеприпаси за времето от 3 до 12 февруари 2019 г. на подсъдимия бе определено наказание от една година „Лишаване от свобода“.

Съдът определи едно общо наказание измежду наложените на Г. М. Г. с настоящото споразумение, като се определи най-тежкото – две години „Лишаване от свобода“ ефективно при строг режим на изтърпяване на наказанието. Г. М. Г.  трябва да плати по сметка на ОД на МВР – Монтана, направените по делото разноски в размер 323,54 лева за експертизи.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.