Вижте пълната програма за новогодишната нощ в Монтана

Вижте пълната програма за новогодишната нощ в Монтана

С духова музика, народни песни и танци, зрелищна заря и томбола ще бъде посрещната Новата година на централния площад в Монтана.

Празникът ще започне в 23:45 ч. на 31 декември с изпълненията на Духов оркестър „Монтана”.  В последните минути на 2019-та с традиционното си слово към монтанчани ще се обърне кметът Златко Живков. Непосредствено след него ще прозвучи Националният химн и емблематичното „Дунавско хоро”. Те ще се слеят с пищните фойерверки, които ще ознаменуват началото на 2020 година.

Народната певица Румяна Попова и танцов състав „Ситница” ще поднесат на публиката с пъстра фолклорна  програма. Атрактивната певица ще зарадва своите почитатели с най-известните си фолк хитове като „Йовано, Йованке“, „Защо си, девойко, толко натъжена“, „Елено моме“, „Неврокопска китка“, „Българска хубост”.

Община Монтана е подготвила 39-инчов LED телевизор, микровълнова печка, цифров фотоапарат, кафе машина  и още 10 награди за участниците в традиционната новогодишна томбола. Тя ще се тегли по време на празничното посрещане на 2020-та на площад „Жеравица”. Всички, дошли там в полунощ на 31 декември и в първите часове на 1 януари, ще имат право да си вземат от безплатните талони, да ги пуснат в прозрачната урна и да очакват подарък от Новогодишната томбола на общината. Дете от публиката ще изтегли имената на печелившите.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.