Ученици от Монтана дариха храни на хора в нужда

Ученици от ФСПГ "Васил Левски" в Монтана дариха храни на хора в нужда

Ученическият съвет към ФСПГ “Васил Левски” гр. Монтана за поредна година организира коледен базар с благотворителна цел. Учениците изработиха коледни играчки и украси, които подредиха в училището и обявиха за продажба.

„За закупуването на материалите ни съдействаха Петър Георгиев и Иво Видов, а г-жа Камелия Борисова – преподавател в ФСПГ „Васил Левски“ ни помогна с организацията“, разказаха учениците.

Със събраните средства на стойност 800 лева, момичетата и момчетата са закупили продукти от първа необходимост – брашно, олио, боб, леща, ориз и други хранителни продукти. От тях децата са направили 92 пакета за възрастни хора. 12 б клас от същото училище пък се включило в инициативата като залупили бутилки с олио, което отново да бъдат раздадени на нуждаещите си.

А учениците Кристиана Петрова и Кристиян Тодоров от 11 а клас облечени с народни носии, занесоха част от продуктите в социалния патронаж в Монтана. Там те ги раздадоха на социално слабите жители на града, а младежите сурвакаха възрастните хора и им пожелаха весели празници.

Голяма изненада направиха учениците и на Йордан Георгиев и съпругата му, които са бивши учители, а Йордан Георгиев е бил и директор на 8 СОУ.

„След краткия разговор с него за пореден път се убедих, че нещата, които правя имат смисъл. Сълзите от радост и енергията, която получавам от хората, които съм накарала да се усмихнат не могат да бъдат описани с думи.“, разказа единадесетокласничката Кристиана Петрова.

Останалите пакети ще достигнат до хора в нужда от селата Смоляновци и Студено буче.

„Благодаря на всички ученици и родители, които помогнаха и най-вече на ръководството на ФСПГ “ Васил Левски”, че отново повярваха в мен и ми помогнаха да реализирам своята цел, а именно да докажа на обществото, че в днешно време все още има добри млади хора, които искат да помагат, без да получават нищо в замяна.“, допълни Кристиана, ученичка във ФСПГ „Васил Левски“ – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.