Съветниците от Монтана подкрепиха благотворителни инициативи

Съветниците от Монтана подкрепиха благотворителни инициативи

Общински съвет Монтана подкрепи две благотворителни кампании преди своята последна за 2019 г. сесия, съобщи председателят на местния парламент инж. Иво Иванов.

Кметът на Монтана Златко Живков и неговите заместници също не останаха безразлични към инициативите.

Съветниците дариха средства за кампанията на Превантивно-информационния център и доброволците от Младежкият съвет по наркотични вещества. Те бяха подготвили Коледен благотворителен базар под мотото „ПУФ – Превенция с Умения и Фантазия“.

Съветниците купиха изработени от деца коледни картични, сувенири, украшения, сурвачки, играчки за елха. „Със събраните средства ще бъдат закупени настолни игри и пуфове за седемте училища, които участваха кампанията ни.” – каза Мария Шуманска – председател на ОбСНВ и ПИЦ – Монтана.

Общинските съветници откликнаха и на поканата на г-жа Камелия Евгениева от фондация „Нет Сърф” – Монтана. Те дариха общо 545 лв. за кампанията #поДари грижа.

Това е първата от много инициативи под надслов #АзПомогнах – направи го и ти! Нейната цел е да подпомага хора в нужда чрез различни социални събития и кампании, насочени към развитието и бъдещето на региона. Подкрепата на Коледната инициатива е насочена към Центрове от семеен тип за деца (ЦНСТ) и самотни възрастни хора.

Целта е да се съберат средства, с които да закупят хранителни продукти от първа необходимост за  300 възрастни хора и за около 100 деца и младежи от 10 ЦНСТ в Монтана, Вършец и Берковица.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.