Двама пияни шофьори от Берковица спаха в ареста

На 26.12.2019 г. около 03,35 ч. на път II-81, между КПП Враца и бензиностанция „Шел” в гр. Монтана, служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спират за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“ с врачанска регистрация, управляван от 38-годишен берковски жител.

Проба с техническо средство е отчела 1,28 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. Той е приел показанията на техническото средство и отказал  кръвна проба. Задържан за срок до 24 ч. в РУ Монтана.  

Същата нощ около 03,45 ч. на същата пътна отсечка отново е спрян товарният автомобил, управляван от 40-годишен берковски жител.

Проба с алкотест е отчела 1,35 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване, направил е и кръвна проба за изследване в ЦСМП при МБАЛ Монтана.

40-годишният водач е задържан за срок до 24 ч. в РУ Монтана. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 343 б, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.