85-годишен спечели телевизора на Нова година в Монтана

Стотици монтанчани посрещнаха Нова година на площад „Жеравица”

85-годишен спечели телевизора на Нова година в Монтана
Снимка: Елина Асенова

85-годишният Никола Марков спечели 39-инчовия телевизор в томболата  на Община Монтана по време на празничното посрещане Новата година. Средната възраст на късметлиите, сдобили се с подаръци от томболата, беше 46 години.

Случайността обаче реши най-голямата награда да отиде при един от най-възрастните монтанчани, дошли на площад „Жеравица” в първите минути на 2020-та.

Снимка: Елина Асенова

Неговият талон бе избран от дете от публиката, пожелало да асистира на водещата Нели Василева в тегленето на печелившите. За останалите близо 760 участници в томболата, наградата беше настроението от фолклорната програма.

Снимка: Елина Асенова

Тя започна след празничното послание на кмета Златко Живков. Градоначалникът, който встъпи в 6-тия си мандат, подчерта, че изпраща 2019-та като най-успешната. Той пръв чести на монтанчани Новата година и им пожела здраве и оптимизъм. Пищни фойерверки, националният химн и Дунавското хоро ознаменуваха началото на 2020-та и в Монтана.

Снимка: Елина Асенова

Кръшни хора се извиха пред сцената на площада с музиката на Духов оркестър „Монтана” и фолк звездата Румяна Попова. Танцов състав „Ситница” представи хореографии върху любими народни песни от репертоара й като „Йовано, Йованке”, „Празник е”, „Неврокопска китка”, „Елено моме”, „Празник е!”.

Възпитаниците на хореографа Христо Иванов се справиха с предизвикателството да подготвят 5 нови композиции за месец, за да отиграват на песните на македонския славей.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.