Осъдиха мъж от село Септемврийци, че изтеглил пари от чужда сметка

Шест месеца затвор условно и 400 лева глоба за мъж, изтеглил пари от чужда сметка

Наказааха рецидивист пазарувал с открадната дебитна карта

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на обвиняемия Л. В. С. от село Септемврийци, община Вълчедръм, за наказание от шест месеца затвор условно и глоба от 400 лева.

На 29 май 2019 г.  51 годишният  Л. В. С. намерил в покрайнините на село Михайлово портмоне с документи – собственост на Й. С. Й. от село Михайлово.  

Обвиняемият взел от портфейла кредитна карта с изписан ПИН код и още същия ден изтеглил от банкомат в град Вълчедръм сумата от 400 лева. Титулярът на сметката забелязал липсата на документите си и подал сигнал в банката за блокиране на картата, а на следващия ден, разбрал, че е изтеглена част от парите, информирал и полицията.

По случая било образувано досъдебно производство и извършителят на деянието Л. В. С. бил разкрит.  За престъпление против паричната и кредитната система на страната – използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра, законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената сума.

Пред съда Л. В. С. се призна за виновен и  заяви, че доброволно подписва споразумението за  шест месеца „Лишаване от свобода“  с три години изпитателен срок и 400 лева глоба в полза на държавата.

Определението не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.