Глобиха със 100 лева жена, набила санитар в ломската болница

Глобиха със 100 лева жена, набила санитар в ломската болница

Районен съд – Лом наложи глоба от 100 лева на жена, нанесла побой на санитар в общинската болница в Лом.

Актът е съставен за това, че на 6 януари  2020 г. около 13:30 ч. в Психиатричното отделение на  МБАЛ „Св. Николай  Чудотворец“ – Лом  Р. С. Д. нападнала без видима причина дежурния санитар В. И. В. и му нанесла удари в областта на лицето, от които са му причинени охлузни рани.

Пред съда нарушителката заявила, че същия ден дъщеря й Д. Б. Л. е била настанена в Психиатричното отделение на болницата и санитарят се държал грубо и обидно с нея, поради което реагирала с насилие. Тя признала вината си и изрази съжаление за стореното. Съдът приел, че с непристойните си действия Р. С. Д. е нарушила обществения ред и спокойствие, като причинила възмущение и уплаха у персонала на психиатричното отделение към болницата.  

За тази проява на дребно хулиганство законодателят е предвидил две алтернативни наказания: „глоба” или „задържане в поделенията на МВР”. Районен съд –Лом реши на нарушителката Р. С. Д. да бъде наложено административно наказание „Глоба“  в минималния размер от 100 лева, която да заплати в полза на държавата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.