Пиян и без книжка удари колата на горските при опит да избяга

Мъж от Чипровци наруши карантината, излезе да се напие

На 12.01.2020 г. в РУ Монтана е получен сигнал за лице, управляващо МПС след употреба на алкохол. При извършената проверка е установено, че на същия ден около 10,00 ч. в село Клисурица, общ. Монтана, служители на Регионална дирекция по горите Берковица спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло”, при която водачът тръгва с максимална скорост и се отправя в неизвестна посока.

По-късно бил забелязан на земен път в землището на с. Долна Рикса, където ударил спрения в банкета служебен автомобил на служителите на РДГ и се отправил в неизвестна посока.

Нарушителят – 31-годишен от с. Долна Рикса, е установен в имота си в селото, а управляваният от него автомобил – в селскостопанска постройка в двора на имота.

Проверката е показала, че автомобилът е без поставени рег. табели, както и че водачът е неправоспособен. Проба с алкотест е отчела  2.44 промила алкохол в издишания от него въздух.

На водача са съставени 4 акта. Задържан е за срок до 24 часа. По случая са образувани 2 заявителски материала в РУ Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.