С две години „Пробация“ и безвъзмезден труд наказаха мъж от Лом

С две години „Пробация“ и безвъзмезден труд наказаха мъж от Лом

Районен съд – Лом одобри постигнатото между Районна прокуратура – Лом и защитника на подсъдимият А.М.А. споразумение за наказание „Пробация“ и безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на две години за ползване на неистински документ за управление на МПС.

Подсъдимият А.М.А. –  осъждан, с основно образование, се призна за виновен, че на 17 юни 2019 г. в град Лом съзнателно е използвал пред служители на Районно управление на полицията – Лом неистински официален чуждестранен документ – свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Украйна, на което е придаден вид, че е издадено на 21.12.2018г. на името на А.М.А.

Съдът прие, че за самото съставяне на документа на подсъдимия не може да се търси отговорност, и му определи наказание „Пробация“ с пробационни мерки  – задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен работник за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото по 150 часа годишно в рамките на две години.  

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.