Мъглата няма да мръдне днес от региона

Мъглата няма да мръдне днес от региона
Снимка: "Монтана 24"

Днес в равнинната част от страната, по поречията и в котловините ще се задържи с мъгла или ниска облачност. Температурите в областта ще останат около нулата.

След обяд ще има временни подобрения на видимостта. Над планините и планинските райони ще преобладава слънчево време, с повече облаци на изток. Ще духа слаб, в източните райони до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, на места в планинските райони на Западна България до 9-10°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България облачността ще се увеличи и на отделни места там ще прехвърчи сняг. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър и с него ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще има ръмежи. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури предимно между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, на север от н. Калиакра и на юг от Бургас до 4 бала.

На 17.01.2020 слънцето ще изгрее в 7:54 часа и ще залезе в 17:19 часа. Продължителност на деня 9:25 часа.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.