Полицаи и първокласници се срещнаха в Берковица

Полицаи и първокласници се срещнаха в Берковица

Полицаи се срещнаха с първокласници от Трето основно училище „Иван Вазов” – Берковица. Темата на срещата бе „Научи се да се пазиш сам!”.

Инспектор КАТ „Пътен контрол” Богдан Цветков, инспектор „Детска педагогическа стая” Пламен Панайотов и мл. експерт „Охранителна полиция” Никодим Алексов дадоха ценни практически препоръки за безопасност на пътя, насочени към най-уязвимите – учениците, с цел предпазването им от участие в тежки пътнотранспортни произшествия.

Интерес у децата предизвикаха четирите филмчета, специално подбрани за възрастта им, демонстриращи какво се случва с човешкото тяло при неспазване на правилата. Научиха колко е важна и животоспасяваща ролята на предпазния колан, на детското столче в колата, на внимателното пресичане и носенето на светлоотразителни елементи или светли дрехи в тъмната част на денонощието.

Служителите на реда представиха пред децата най-безопасните начини за пресичане в различни ситуации – на пешеходна пътека, при липса на пешеходна пътека, пресичане между коли, пресичане през нощта и т.н. Най-впечатлени обаче първокласниците бяха от поканата, отправена от полицаите към тях, да излязат заедно на двора, където ги очакваха два служебни полицейски автомобила.

Истинско оживление настъпи, когато всяко дете получи възможност да се докосне до звуковата и светлинната сигнализация, самó да пусне сирените и светлините, да подържи палката, да поседи до служителя на реда, да се снима с приятелите си в патрулката.

Екипът на Трето основно училище „Иван Вазов” – гр. Берковица изказва своята благодарност към служителите, посетили училището, както и на ръководството на РУ на МВР – гр. Берковица за ползотворната съвместна работа, насочена към най-малките.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.