Изложбата „Историческо величие” отваря врати в Монтана

Изложбата „Историческо величие” отваря врати в Монтана

За първи път в град Монтана ще гостува историческа изложба „Историческо величие”. Тя ще бъде подредена и официално открита на 4 февруари в сградата на Младежкия дом и ще бъде изложена до 8 февруари.

Изложбата е част от националното турне „Историческо величие“, което започна през октомври 2019 година и посети София, Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово. Градовете, през които ще премине турнето тази година, са: Пловдив, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Ловеч и Враца.

Изложбите „Историческо величие“ са от иновативен тип, насочени към въздигане на българския дух и култура.

В продължение на пет дни желаещите ще могат да се насладят на експозиция от 50 картини, огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи. Това е не просто изложба на картини, а цялостно представяне на славната ни история чрез лекции и живи  демонстрации на различни аспекти от историята, разказана в картини. Различни ритуали от миналото ще заживеят нов живот, а за по-авантюристичните посетители ще има и бойни възстановки с автентични оръжия и традиционни облекла.

От вторник  до петък  може да я посетите от 17.00 до 20.00 часа, а в съботният ден от 10.00 до 17.00 часа. Цените на билетите са за деца до 7 години – безплатно, за деца от 7 до 18 години – 5 лева и за възрастни – 10 лева. Билетите са дневни и включват вход за изложбата, разходка с екскурзовод, лекция и детски образователни атракции.

Ето и пълната програма на изложбата „Историческо величие“  в Монтана: Вторник  /4 февруари/:
17:00-19:00ч.: Обиколка на изложбата с екскурзовод, завършваща със спектакъл “Различните периоди в живота на война и техните особености“.
19:00-20:00ч.: Демонстрация на войнски умения.

Сряда /5 февруари/:
17:00-19:00ч.: Обиколка на изложбата с екскурзовод, завършваща със спектакъл „Войнски титли, организация и йерархия при древните българи“.
19:00-20:00ч.: Демонстрация на войнски умения.

Четвъртък /6 февруари/:
17:00-19:00ч.: Обиколка на изложбата с екскурзовод, завършваща със спектакъл „Какво е да си български воин – философска система и ценности“.
19:00-20:00ч.: Демонстрация на войнски умения.

Петък  /7 февруари/:
17:00-19:00ч.: Обиколка на изложбата с екскурзовод, завършваща със спектакъл „Какво е Велика България и как да я изградим в себе си“.
19:00-20:00ч.: Демонстрация на войнски умения.

Събота /8 февруари/ :
10:00-17:00ч: Обиколка на изложбата с екскурзовод и демонстрация на войнски умения.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.