Внимание! Полицията започва проверки в Монтанско

Едноседмична специализирана полицейска операция за контрол на скоростта започва от утре в област Монтана

Започват засилени проверки за използването на обезопасителните колани по време на пътуване

Засилени проверки за установяване на нарушения, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост за движение, стартират от днес до края на идната седмица в областта.

Точките за контрол на скоростта ще бъдат съобразени по време  място с интензивността на движенето. Полицейските екипи ще бъдат разположени в районите с предпоставки за ПТП, на участъци от второкласни и третокласни пътища от пътната мрежа и в извън населени места, където има условия за управление на МПС с висока скорост. По време на акцията ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Контролът, извършван през тъмната част на денонощието, ще бъде завишен в часовете от 17,00 до 21,00 ч.

В хода на операцията водачите ще бъдат проверявани за  наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, употреба на алкохол и наркотични вещества. За невръчени електронни фишове за неплатени глоби ще бъдат проверявани и пътниците,  водачите в МПС-тата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.