Полиция и жандармерия направиха обиск на къщи във Вълчедръм

Полиция и жандармерия направиха обиск на къщи във Вълчедръм
Снимката е илюстративна

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол  бе проведена през вчерашния ден на територията на община Вълчедръм. Действията са осъществени от  служители от отдели „Криминална полиция“, „Охранителна полиция” и „Разследване“ на ОДМВР Монтана, РУ Лом и жандармерийското звено в Монтана, под ръководството на прокуратурата.  

В хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 МПС и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.

При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса в гр. Вълчедръм, са иззети револвер, без фабричен номер,  газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса,  устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета – монети, пръстени и др, за които се предполага, че са културно-исторически ценности .

В рамките на полицейските действия е извършено претърсване и в имот в с. Долни Цибър,  стопанисван и ползван от 65-годишен местен жител. Оттам са иззети 23 пластмасови бутилки, съдържащи 236 литра бяла течност с мирис на спирт, без български акцизен бандерол. Контрабандни цигари са установени и при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в с. Долни Цибър, обитаван от 66-годишна жителка. Иззети са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.

По случите са образувани 4 досъдебни производства и преписка по чл. 339, ал. 1, чл. 276, ал. 5 и по чл. 234, ал. 1 от НК в ОДМВР Монтана. Работата по тях продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана  и Районна прокуратура-Лом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.