Гонка между полицаи и бракониери край Замфирово

От ИАРА отново задържаха бракониери в язовир Огоста

Гонка между полицаи и бракониери край Замфирово е станала през нощта на 12.02, съобщиха от МВР Монтана.

На 12.02.2020 г. около 04,30 ч. е получен сигнал от служители на сектор „Рибарство и контрол – Монтана“ – ИАРА, че двама мъже на 50 г. от гр. Монтана и 51 г. от гр. Криводол са извършили стопански улов на риба с хрилни мрежи в язовир „Конярево“ в землището на с. Замфирово.

Малко по-късно в селото служители на РУ Берковица установили движещ в посока от с. Боровци към с. Замфирово лек автомобил „Фолсваген Голф“ с монтанска регистрация, управляван от 50-годишния монтански жител. След подаден сигнал със стоп палка и светлинен сигнал водачът не се подчинил и не спрял, направил маневра, преминал през пътния банкет и продължил движението си към с. Замфирово.

Голфът е последван от служебен автомобил на РУ Берковица и установен изоставен в местността Касата в землището на с. Замфирово.

При последвалия оглед от автомобила са иззети чували с хрилни мрежи с различни размери с уловена в тях риба от вида бял амур, щука и сребриста каракуда, надуваема гумена лодка и приспособления за риболов. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.