15 нарушения при проверките на товарни автомобили и автобуси

15 нарушения при проверките на товарни автомобили и автобуси

Специализираната полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите е реализирана по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Засилените проверки са извършени през втората седмица на февруари на територията на всички страни-членки в цяла Европа.

Екипи на МВР свместно с колегите им от Регионална дирекция „Автомобилна администрация” са извършили проверки на 49 товарни автомобила и 17 автобуса в област Монтана.

При контрола на товарните автомобили са установени 15 нарушения – връчени са 14 електронни фишове на водачи на МПС и е отнето свидетелство за управление на МПС за неплатени глоби. Установени са 4 нарушения за нередовни документи на водачите и 11 други нарушения. При извършения контрол над автобусите няма установени нарушения.

Изводите от предишни подобни операции сочат, че основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.