„Врабчетата“ с първа награда от конкурса „Евъргрийн Фест“

Песента „Because“ на „The Beatles“ донесе първо място на вокална група „Детски смях“ на конкурса „Евъргрийн Фест“, проведен през почивните дни в зала 11 на НДК в София.

Ръководителите на вокално студио „Детски смях“ – Латинка Боева и Миглена Георгиева бяха удостоени с грамоти за принос във вокалната педагогика. ОДК „Ние, врабчетата“ изказва сърдечни благодарности на доц. Константин Манолов – музикант, пианист и преподавател, за вокалния аранжимент, направен на песента „Because“.

В журито на фестивала бяха звездите Васил Петров и Камелия Тодорова, както и програмният директор на радио Jazz FM Светослав Николов. Организатори на събитието са фондация „Музика вива“, Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“ и Музикално – издателската къща „Студио Артес“, с подкрепата на Район „Триадица“. Музикален директор на конкурса е поп – изпълнителката Румяна Коцева.

Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от XX век (създадени до края на 70-те години), останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени“ произведения, както и американски джаз стандарти и български песни от това време. Във второто издание тази година участваха над 130 деца и младежи от 14 града от страната.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.