Задържаха рецидивист с осем присъди, извършил грабеж в Лом

10 000 лева глоба получи жена нарушила мерките против КОВИД- 19

Окръжен съд –  Монтана постанови  най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ на 34-годишния  С. Й. А. от Лом, нанесъл побой и ограбил  55 годишен мъж.

На 15 февруари т. г. към 15 часа  С. Й. А. срещнал на улица в крайдунавския град  Ю. С., който бил напазарувал хранителни продукти и се прибирал с покупките. С. Й. А. хванал мъжа за шията, започнал да му нанася удари с юмруци и се заканил, че ще извади пистолет и ще го застреля.

Нападателят отнел със сила и заплахи от мъжа 10, 54 лева, бутилка олио, пилешки бут, хляб и 1 кг картофи. При задържането му по-късно С. Й. А. буйствал и нанесъл побой и на полицейски служител.

Пред съда задържаният заяви, че се разкайва за деянието, което е извършил под въздействие на алкохол, и поиска по-лека мярка за неотклонение. 34 годишният мъж е безработен, има осем осъждания досега, последното от които е през 2017 г. на една година затвор ефективно.

В МВР са регистрирани и многобройни заявителски материали срещу него. Като разгледа събраните на досъдебното производство доказателства и факта, че за извършеното в условията на опасен рецидив тежкото престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор, както и прецени, че съществува опасност С. Й. А. да се укрие и извърши друго престъпление,  съдът определи постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд –  Монтана може да бъде обжалвано пред Софийски Апелативен съд в тридневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.