ИАРА – Монтана отново с акция, има нарушения и съставени актове (СНИМКИ)

ИАРА - Монтана отново с акция, има нарушения и съставени актове

През уикенда ИАРА – Монтана извърши серия от проверки на места, където се извършва любителски риболов. Съставени са 6 акта за адмистративни нарушения и са конфискувани въдици и други риболовни уреди.

На река Огоста при село Лехчево са заловени лица, извършващи риболов чрез косене. За това нарушение закона предвижда глоба от 1000 до 2000 лв.

ИАРА - Монтана отново с акция, има нарушения и съставени актове

При друг случай на река Огоста в района на град Монтана е установено лице, което е уловило и задържало риба от вида балканска пъстърва. В този участък реката е в режим “хвани-пусни”, а санкцията за извъшено подобно нарушение е от 1500 до 3000 лв. Съставени са и няколко акта на лица, извършващи риболов без валиден риболовен билет.

На язовир „Огоста“ е извършена проверка на рибарски лодки. Съставен е акт на лице уловило и задържало бяла риба 9 кг., което значително надвишава нормите за любителски риболов.

ИАРА напомня, че започва активният риболовен сезон и контролът върху любителския риболов ще бъде засилен. Необходимо е всички рибари да се запознаят с правилата и нормите и разрешените видове за улов, описани в Закона за рибарството и аквакултурите, преди да предприемат риболовен излет.

Проверките в цялата страна продължават. При съмнения за нередности сигнализирайте на тел. 112.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.