Деца от ОШИ с награди от столичен конкурс

Деца от ОШИ с награди от столичен конкурс

Талантливи певци и инструменталисти от ОШИ „Добри Христов“ към НЧ Разум 1883“, се завърнаха с награди от VIII-я Национален конкурс “Път към славата“. Музикалната надпревара се проведе от 21 до 23 февруари в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София.

Сред откроилите се ученици бяха: Дуо „Анимато“ в състав: Михаела Генова и Теодора Димитрова с преподавател по пиано Нина Петрова. Формацията спечели III награда в III възрастова група. Дуо Велина Бойчева (пиано, преподавател – Нина Петрова) и Добромир Минчев (ксилофон) с преподавател Румяна Борисова, спечели III награда в IV възрастова група. Нанси Колева – възпитаничка на Александра Ценкова, се изяви в III група и бе класирана на III място в категория Пиано. Нанси впечатли с майсторските си изпълнения: Менует от Хендел, Сонатина от Моцарт и „Рио Сена“ от Астор Пиацола. Във форума взеха участие ученици от различни музикални училища от цяла България. Преподавателите Нина Петрова, Румяна Борисова, Марианна Цолова и Цветана Илиева получиха диплома за висок професионализъм.

Талантливи певци към Музикалната школа също се представиха отлично в Дома на културата, зала „Средец“, и спечелиха награди. Цветеа Николаева с преподавател по вокал – г-жа Цветана Илиева, спечели II награда от конкурса в I група. Тя завладя публиката с изпълнение на песента „Арлекино“ – на руски, и „Аве Мария“ от Шуберт. С награда се завърна и Ивет Николова – също ученичка по вокал на преподавателката Марианна Цолова. Ивет спечели диплом за отлично представяне и бурните аплодисменти на зрителите с песен от репертоара на Майкъл Джексън и „Не съм открила още любовта“ по музика на Хайгашод Агасян. На младата певица й бе връчена покана за участие за конкурс в Рим, Италия, през юни.

Възпитаници на преподавателката по пеене ще участват и в международен конкурс през март в Бая Маре (Румъния).

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.