314 нарушения след нощна полицейска акция

314 нарушения след нощна полицейска акция
Снимка: ОД на МВР Монтана

314 нарушения са регистрирани след нощна полицейска акция между 19,00 ч. на 22.02.2020 г. и 03,00 ч. на 23.02.2019 г. на територията на област Монтана. Операцията е била за превенция на пътно транспортния травматизъм, подобряване на контрола по спазване разпоредбите на ЗДвП и Кодекса за застраховане, противодействие на конвенциалната престъпност и незаконната миграция.

В операцията са участвали служители на охранителна и пътна полиция от 4-те Районни управления и ОДМВР Монтана.

Полицейските екипи са извършвали проверки за наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност”, използване на обезопасителни колани, детски системи и каски, правоспособност на водачите, спазване на скоростните режими.

По време на операцията е следено за водачи, управляващи под въздействието на алкохол и упойващи вещества, извършвани са проверки на автомобили, управлявани от лица, представляващи интерес за МВР. Направен е превантивен обход и проверка на погранични населени места, уязвими райони и местности и места, известни като сборища на чужденци с различен статут на пребиваване.

Проверени 491 МПС и 585 лица. Съставени са 42 акта и 75 фиша за установени нарушения. За нарушения на други законови разпоредби са съставени 4 акта. Заловени са 2 водачи на МПС, управляващи след употреба на алкохол в размер на 0,92 и 1,98 промила в издишания въздух.

С преносима камера, тип тринога, са заснети 193 клипа за установени нарушения на скоростните режими. Връчени са 18 електронни фиша. В полицейския арест е задържано едно лице.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.