92-годишен дядо празнува своя 23-ти рожден ден

92-годишен дядо празнува своя 23-ти рожден ден

Герасим Цветков е рожденик на 29 февруари. Той е на 92 г., но е празнувал раждането си едва 23 пъти.

Той е сред малцината, които са родени през февруари на 29 февруари. Герасим е 92-годишен, но имал късмет майка му да го роди на полето на 29 февруари през далечната 1928 г. „На рождения ден не се работи. Само празнуване и това е“, каза Герасим пред екип на Нова телевизия.

Така 23 пъти досега, но дядо Герасим има малко забележки към тази крехка младежка възраст. „Аз сега и не чувам малко“, каза още той.

Като по-млад спазвал правило за празнуване на рождените дни. „Щом го няма, не го празнувам. Празнувам го, когато съм роден, а другите дни стоят настрана“, заяви Герасим.

В разгара на силите си бил точен стрелец, работил и в строителството, има и медал за отличен майстор на мозайката. Сега без работа не може и се гордее, че може да върши почти всичко в двора на село.

За 93-ия си рожден ден, дядо Герасим е предвидил да почерпи близки и съседи, но и когато няма 29 февруари в календара, роднините му винаги го изненадвали. „Винаги, всяка година на 28 февруари срещу 1 март се събираме, честитим му и му казваме, че дори и да няма рожден ден, си го има. Между последната и първата секунда му даваме подаръка“, каза неговият син Огнян.

Възрастният мъж се надява и след четири години отново да почерпи. „Аз му пожелавам много здраве, много щастие, много късмет и да си остане все така добър човек“, заяви правнучката му Жени Димитрова.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКНова телевизия