МБАЛ „Сити клиник от Монтана в сп. Форбс

МБАЛ „Сити клиник от Монтана в сп. Форбс

„Качествените здравни услуги са функция на инвестиции и висококвалифициран екип, не на локация“ е сред основните послания на управителят на монтанската многопрофилна болница, Виктор Апостолов. За успешното функциониране на едно лечебно заведение, МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана залагат на три ключови фактора – наличието на висококвалифициран екип, инвестициите в иновации и стремежът към изграждане на партньорства.

Като положителен пример за успешно сътрудничество, Виктор Апостолов посочва създаването на „Регионален Иновационен Център“. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана участва в сдружение Регионален иновационен център „Здрава България”, в партньорство с Медицински университет – Плевен, Община Монтана и още 6 дружества, като кандидатурата е за реализиране на проект за провеждане на приложни изследвания в областта на персоналната медицина, диагностиката, индивидуалната терапия и специализирани храни на стойност 14 млн. лева.

Проектът е част от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 на Министерство на икономиката, като реализацията му ще способства за ускорено икономическо и социално развитие, предлагането на иновативни услуги в областта на диагностиката и лечението на кардиологични, урологични, ендокринологични и други заболявания на болници, медицински центрове и специалисти в сферата на медицината.

От МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана споделят, че това ще е поредната и напълно естествена крачка в посока повишаване достъпността на качествени, съвременни и високотехнологични здравни услуги за пациентите от Монтана и целия регион.

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана:

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно – диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение.

МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.