Община Монтана подкрепи създаване на тъкачница за чипровски килими

Община Монтана подкрепи създаване на тъкачница за чипровски килими

Тъкачница за чипровски килими и автосервиз са първите две бизнес начинания, които стартират с безвъзмездната финансова помощ на община Монтана.

Кметът на община Монтана Златко Живков подписа първите два договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ на млади хора, които искат да започнат малък бизнес.

Средствата са отпуснати на 28-годишния Петър Боровански за откриване на сервиз за специализирана диагностика и ремонт на автомобили и на 29-годишния Евгени Тодоров за ръчна изработка на чипровски килими. И двамата предприемачи ще реализират своята бизнес идея в община Монтана.

Фондът за предоставяне на  еднократните  помощи за стартиращ бизнес бе създаден през 2019 година след решение на Общинския съвет.  В бюджета за 2020 са отделени 10 хиляди лева за насърчаване на млади предприемачи. Средствата се отпускат по  правилник, публикуван на сайта на община Монтана.   Те са предназначени за бизнес инициативи на хора до 35 години. Дейността на фонда се администрира от  Агенцията за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. Максималната безвъзмездна помощ по един договор е в размер на 3000 лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.