Спецакция на полицията в няколко монтански села (ВИДЕО)

Полицията и прокуратурата провеждат спецакция срещу битовата престъпност в няколко монтански села и квартал Кошарник в областния град.

Извършват се претърсвания, обиски и проверки на автомобили в селата Габровница, Войници и Доктор Йосифово. Досега полицията е открила наркотици, незаконни дърва и нелегален пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Задържани все още няма.

В града е и Главния прокурор Иван Гешев, който коментира, че акциите против битовата престъпност в цялата страна вече дават резултат.

Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана – „Кошарник“. Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места – липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност.

Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там. Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати – за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари – с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

Вижте подробности във видеото

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.