ЧЕЗ повишава сигурността на електрозахранването в Югозападна България

ЧЕЗ

ЧЕЗ Разпределение България изпълнява проект за повишаване на сигурността на електрозахранването на близо 10 000 потребители в Югозападна България чрез модернизация на три възлови станции в общините Бобошево, Дупница и Благоевград. Модернизацията на възлови станции „Слатино“ и „Дупница-Център“ приключи в края на миналата година. Тя направи по-надеждно захранването на 9 населени места – Слатино, Боровец, Бураново, Крумово, Драгоман, Църквище, Фролош, Мурсалево и гр. Дупница. В двата проекта са вложени общо 375 хиляди лева. Предстои да започне и модернизацията на възловата станция в благоевградския квартал „Еленово“, която ще осигури по-надеждно захранване на над 5000 потребители.

До края на годината ще бъдат модернизирани още осем възлови станции в Западна България. Те се намират в общините на Софийска област – Ботевград, Правец и Костинброд; районите Кремиковци и Панчарево на Столична община; в община Мездра, Врачанска област; община Ловеч и във видинската община Димово. Общо за реализацията на тези проекти през годината ЧЕЗ Разпределение ще вложи около 2 млн. лева.

Модернизацията повишава сигурността на захранването и възможността за бързо презахранване на клиентите с електроенергия в случай на авария. Тя се състои в монтирането на ново енергийно оборудване и въвеждането на дистанционно телемеханизирано управление.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.