Петима души нарушиха карантината само за денонощие

Петима души нарушиха карантината само за денонощие

Петима души от област Монтана са нарушили карантината само за денонощие. Случаите са от Вършец, Монтана, Лом и Бойчиновци.

Полицията във Вършец е извършила проверка вчера около 14.00 часа и е установила, че 49-годишен мъж с наложена карантина не е на адреса си. След проведен телефонен разговор, той е съобщил, че се намира в София.

В Лом 42-годишен, който е трябвало да си стои вкъщи, също е отсъствал. Установено е, че се намира в с. Якимово. При втория случай в Лом е получен сигнал, че 39-годишен мъж, поставен под карантина, е пазарувал в магазин. Нарушението е установено, след като са прегледани охранителните камери на обекта.

В Монтана, младеж на 22 години и в Бойчиновци мъж на 32 години също са нарушили наложената им карантина.

По всички случаи са заведени досъдебно производства.

Припомняме че човек, който не спазва карантината ще бъде наказван с 3 години затвор и глоба от хиляди до 10 хиляди лева, записаха народните представители в Наказателния кодекс.

При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.