Язовир „Среченска бара“ е пълен

Язовир
Снимка: Нина Кръстева

Водоемът на язовир „Среченска бара“ достигна максималния си капацитет от 15.5 милиона кубика вода, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. През последните дни падналите валежи напълниха докрай хидровъзел „Среченска бара“, от който се подава питейна вода за населените места в областите Монтана и Враца.


„Това е добре на този етап. Винаги в края на март и началото на април е мерилото за това каква да бъде годината. Разбира се в тази част и господ ни помогна. Но тези опити за по-критични състояния, които ги имаше през зимата отстъпиха. При нас нямаше нарушено водоподаване. Това също е една добра новина.“

„Среченска бара“ захранва с вода градовете Враца, Монтана, Мездра и Берковица, както и прилежащи села. Микроязовирът разполага с помпена и пречиствателна станция за питейна вода. Около водоема е обособена санитарно-охранителна зона, в която влизането е забранено с цел да се предпази от замърсяване.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

Реклама