Излезе пробата на мъжа със съмнение за коронавирус, настанен в монтанската болница

24 са активните случаи на COVID-19 в цялата област

Отрицателна е пробата на мъжа от квартал „Кошарник“ в Монтана. Той е приет със сърдечна недостатъчност в кардиологичното отделение на монтанската болница „Д-р Стамен Илиев“.

Пациентът е на 61 г. от квартал „Кошарник“, където имал магазин за хранителни стоки е приет в отделението в сряда сутринта заради сърдечна аритмия. Имал суха кашлица, бил отпаднал, по-късно вдигнал и температура, съобщи вчера БТА.

Именно заради това, че е от квартал „Кошарник“ накарало медиците в отделението, които били на смяна сами да се подложат под карантина. Тази сутрин пробата му за COVID 19 е излязла и тя е отрицателна. Най-вероятно днес или утре ще бъде изписан, каза д-р Илияна Събчева – началник на инфекциозното отделение в болницата.

Общо 472 са под карантина в област Монтана към тази сутрин. На 4 души днес изтича карантинният срок от 14 дни. 146 души нямат личен лекар и се наблюдават от Регионалната здравна инспекция. На 333 състоянието им се следи от личните лекари, докато са под карантина.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.