Педофил от монтанско село отива на съд

На съд за блудствени действия с малолетни момичета по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Монтана

Обвинен за палеж и осъждан 14 пъти остава в ареста

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.А. (на 63 години) за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 5, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият С.А. работи по предпенсионна програма към кметство в едно от селата в област Монтана.

През деня на 19.06.2019 г. мъжът приближил вървящо по улица единадесетгодишно момиче и го прегърнал. След това извършил спрямо малолетното дете блудствени действия без съвкупление. Ученичката го отблъснала и споделила за случилото се на братовчедка си.

По-късно същия ден възрастният мъж, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, извършил блудствени действия и спрямо друго момиче на десетгодишна възраст. Дал на детето един лев и го предупредил да не казва на родителите си за случилото се. Пострадалата успяла да избута ръцете му, прибрала се вкъщи и се оплакала на близките се от действията на обвиняемия.

За случилото се била сигнализирана полицията и започнало разследване.

Предстои наказателното производство срещу С.А. да продължи в съда.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!