Погребаха семейството с коронавирус от Василовци

Погребаха семейството с коронавирус от Василовци

Съпрузите на 66 и 74 години от село Василовци, които бяха едни от първите в страната с положителна проба за COVID-19, бяха погребани от техните близки в събота.

Телата и на двамата стояха в софийска морга и не можеха да бъдат погребани, тъй като техните близки бяха под карантина, а някой от тях и с потвърдена проба за коронавирус.

Припомяняме, че в края на февруари възрастното семейство, както и още техни близки са били заедно на юбилей в заведение в Лом. След това съпрузите отишли при своя син в София. Именно там те се почувствали зле. Първо в Пирогов постъпил мъжа, а няколко дни след това в изключително тежко състояние е приета и неговата съпруга. За съжаление и двамата са били с няколко съпътстващи заболявания. Дни по-късно двамата станаха първите починали от COVID-19 у нас.

Във Василовци вече няма хора под карантна и с коронавирус, каза Огнян Йорданов – кмет на село Василовци. За по-голяма сигурност е направена и дезинфекция, основно в общетсвените сгради, паркове и граники.

В момента в село Василовци има петима души под карантина. Те са се прибрали от чужбина.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.