Министър Ананиев отмени заповедта за задължителните маски

Преди минути министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маски, която подписа вчера.

„Искам да ви убедя, че и мярката, която предприехме от вчера, с възможността да се използва предпазната маска, като още едно средство за предотвратяване на разпространението на вируса, среща подкрепата на правителството“, каза Ананиев.

Той аргументира решението си, че няма консенсус в обществото по въпроса дали трябва или не трябва да се носят задължително защитни маски.

„Вместо това, страната ни ще закупи 1 милион предпазни маски, които ще раздадем чрез министерството на труда и социалната политика на хората, които са социално слаби и тези, които нямат възможност да си закупят такива маски“, каза той. 

Въпреки отмяната, той отправи гореща препоръка, хората да носят ежедневно маски на обществени места, за да се ограничи разпространението на зараза, от хора които са носители на коронавируса, но нямат симптоми.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.