Заразеният пастор бил в чужбина, лъгал докторите

Област Монтана е на първо място по смъртност от COVID-19 за последната седмица

Заразеният пастор в Лом е бил на евангелистки събор във Франция, а след това е бил в Германия. Прибрал се в България с много висока температура. Това обаче го е спестил на всички лекари.

Мъжът е на 64 години и от няколко седмици се е лекувал у дома като бил консултиран от личния си лекар. Преди два дни заедно със съпругата си и брат си тръгват за Монтана, за да бъде прегледан от пулмолог, защото в Лом такъв лекар няма.

Преди това обаче, пасторът със симптоми на COVID-19, се е разходил без проблеми до Монтана, напазарувал си в два хипермаркета в областния град, отишъл да си плати осигуровките.

Едва след това отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лечение. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното. Там е потвърдена положителната проба и той се оказа първият пациент с коронавирус в инфекциозното отделение на  болницата в Монтана. По време на прегледите не е казал, че е бил в чужбина.

Пред Нова телевизия Илияна Събчева, началник отделение по инфекциозни болести- МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана, каза, че пациентът е приет с обща отпадналост, повишена температура, болки по мускулите, кашлица, затруднено дишане.

 „Той влезе през специален отделен вход, който сме приспособили и директно срещу бокс, в който беше изолиран. Нямал е контакт с други болни, ние бяхме подготвени с маски и облекла, както е по изисквания“, допълни още доктор Събчева пред Нова телевизия.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.