Мъж под карантина във Вършец се разходи до София

Карантинирани в региона масово не си стоят в домовете
Снимка: "Монтана 24"

На 02.04.2020 г. около 10,00 ч. служители на РУ Вършец извършили проверка на адреса на 28-годишен жител в курортния град, който е без налични симптоми на корона вирус, но с наложена домашна карантина за срок от 14 дни, считано от 30.03.2020 г.

При извършената проверка 28-годишният не е установен. С него е проведен телефонен разговор, в който е заявил, че се намира в гр. София. За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура Берковица. По случая е образувана преписка за проверка на данни за извършено престъпление по чл. 355, ал. 2 от НК.

На 02.04.2020 г. около 13,40 ч. служители на РУ Лом извършили проверка на адрес в гр. Лом за установяване на 58-годишен жител, който на 31 март тази година се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина за срок от 14 дни, считано от същия ден.

При извършената проверка полицаите не  открили обитатели на адреса и потърсили 58-годишния на предоставения за връзка мобилен номер. В телефонния разговор той заявил, че се прибира от МБАЛ Лом.

Служителите установили мъжа на улицата, на която живеел, след като паркирал автомобила си.

За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом и е образувано досъдебно производство по чл.355, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!