Мъж стреля с газов писолет близо до временно КПП в Монтана

Хванаха 6-ма с неверни декларации на КПП-та в Монтана

Врачанин стреля с газов пистолет на КПП Лом в Монтана, съобщиха от полицията в Монтана.

На 02.04.2020 г. около 16,15 ч. в гр. Монтана, в близост до КПП Лом, обособен във връзка с извънредното положение, 62-годишен врачански жител преминал през КПП-то и движейки се пеша към гр. Монтана, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – с регистрирания си газ-сигнален пистолет „Екол Волга“ произвел изстрел, като в същия момент в близост преминал автомобил.

От снетите от 43-годишен монтански водач обяснения е изяснено, че се прибирал от работа от цех на изхода на областния град. След като бил проверен на КПП-то, забелязал пешеходец, който се движел отстрани на пътя към гр. Монтана и махал на автомобилите да спрат.

Водачът намалил, без да има намерение да спира, при което пешеходецът насочил пистолет към него и е произвел изстрел. 62-годишният е задържан в полицейския арест на РУ Монтана за 24 ч.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК в РУ Монтана. 

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.