Община Вършец продължава с грижата за възрастните хора

Община Вършец ще се включи в инициативата по случай 24 май

Община Вършец приема заявления от желаещите потребители на социалната услуга по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания-компонент 3“ за предоставяне на услугата по домовете на възрастни хора в невъзможност за самообслужване, хора поставени под карантина ,лица с увреждания и хора в риск.

По проект общината ще наема и персонал за предоставяне на услугата за справяне с извънредната ситуация заради пандемията COVID-19.

Наетите служители ще доставят хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, които ще се закупуват със средства на потребителите.

Хората в нужда биха могли да получат съдействие за заплащането на битовите им сметки или в заявяването и получаването на неотложни административни услуги.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.