Националният щаб с повишено внимание към коронавируса в областта

Връщат брифингите на Щаба

Националният щаб следи с повишено внимание развитието на заразата с коронавирус в областта, съобщи на генерал Мутафчийски.

„Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там“, съобщи още той.

В момента двама заразени от COVID-19 са настанени в болници в областта. Единият е лекар от Лом, който е настанен в инфекциозното отделение на ломската болница.

Другият също е от Лом, пастор, който дошъл на преглед в Монтана, но преди това напазарувал в два хипермаркета, минал през данъчното и посетил медицински център. Оказа се, че е скрил от лекарите, че наскоро се е върнал от чужнина с 40 градуса температура.

Междувременно генерал Мутафчийски призова всички български граждани да не възприемат великденските празници и Цветница като празници. „Не е време за празници! Изобщо не е време за празници!“, заяви още той.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.