Започва пролетното почистване на община Монтана (СНИМКИ)

Започва пролетното почистване на община Монтана

От тази седмица стартира косенето на зелените площи, миенето на улици, площади и паркове в Монтана, съобщи кметът Златко Живков.  През почивните дни екипите на общинското предприятие „Чистота” са работили извънредно за почистване на сметища в различни райони на града и селата. Продължава премахването на незаконните постройки в жилищните квартали. През последните дни са демонтирани 64 гаража.

До края на седмицата се очаква да бъдат пуснати и градските фонтани. Забавянето дойде от лошото време през последните две седмици.

Започва пролетното почистване на община Монтана

До Великден ще приключат всички текущи ремонти, които се правят в момента в селата, уточни още Живков. Става дума за изкърпване на улици, ремонтиране на кметства и читалища. През тази седмица ще започне  основният ремонт на улица „Бозвели” в града.

В края на изявлението си кметът на Монтана припомни на съгражданите си, че кампанията за събирането на местни данъци и такси продължава, благодари на всички, които спазват мерките за безопасност в условията на пандемия и най-вече на работодателите, които осигуряват местната икономика и препитанието на хората от общината.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.